ročník 52/2011:
                   
112Bratrstvo
 
OBSAH:
Titulní stránka
Pohřeb je setkání živých
Quattro Formaggi
Zprávy a oznámení

Úvodní stránka
Formátovat
pro tisk

Textová verze
PDF verze
Archiv
Rejstřík
Zpěvník Bratrstva
E-mail
Objednávka
Návštěvní kniha
 
WEBowsky pocitadlo ZEAL
počítadlo ZEAL
 
Vyhledávání:



ikonky pro vás
ikonka Bratrstva
detaily

Grafické prvky jsou vytvořeny, nebo upraveny programem GIMP
Webové stránky jsou vytvořeny pomocí html editiru Quanta
To všechno je vytvořeno na počítači s OS Linux!

 
 
 
 
 
QUATTRO FORMAGGI
Kolja Ivaskiv

 
Číšník: „Dobrý den, čím Vám mohu posloužit?
Zákazník: „Ááá, dobrý den,… noo, mohl byste mi prosím doporučit nějakou dobrou hudební pizzu?“
Č: „Ale jistě. Máme spoustu chutných variant, složených z různých a pestrých ingrediencí. Záleží
pouze na Vaších chutích…“
Z: „No nabízejte, nabízejte!“
Č: „Tak co dnes lidem často chutná, to je například pizza allá tvrďák. To máte na rockovým těstě
rozetřenej punkovej sauce (čti sós). K tomu jsou přidané hard-rockové feferony, hardcorovej salám a
heavy-metalovej eidam. Dále je to vše posypáno bigbeatovým kořením 60‘ let, a to pak …“
Z: „Dost, dost! Stačí! …...eh… no jak to říct. Víte, moje chutě jsou klidnějšího rázu…“
Č: „Á! No jistě! Tak pizza allá Robbie Williams? Madonna? Lady Gaga?…“
„ Néé! To taky ne! … já myslel jako klidný, ale nemusí to bejt mainstream (tzn. hlavní proud, pozn.
autora). Co nějakej jazz, to u vás nemáte?“
Č: „Á! Pán je gurmán! Dobrá tedy. I takové varianty tu máme. Napadá mě zrovna pizza Quattro
Formaggi… Ale ta teda je pro velmi vytříbené jazýčky!“
Z: „To mě zajímá! Povídejte dál!“
Č: „No. Tak to máte pizzu ze 4 druhů sýrů. Funkyeidam, jazzmozarella, latinogrooveniva a hlavně
ementál, proděravěný těmi nejvýtříbenějšími jazzovými improvizacemi, který jsou prostě tak nějak
hezký, lidský, od srdce… Jo tuhle, tuhle já mám nejradši.“
Z: „Tak to zní zajímavě…“
Č: „To si teda piště že zní. Však také tahle pizza vyhrála různé soutěže jazzových kapel a
při koncertech svými i cizími jazzovými chutěmi (v kontextu skladbami) oslovila spoustu
kvalitníhudebnípizzychtivých lidí!“
Z: „Dost řečí! Noste na stůl!“ …

… takhle by asi vypadal můj rozhovor se zákazníkem, kdybych já byl číšníkem. V té pomyslné pizzerii,
kterouž můžeme v kontextu vnímat jako obraz dnešní hudební scény, bych kapelu (pizzu) Quattro
Formaggi doporučil každému posluchači, který má rád alternativní, jazzové směry. Hudba líbivá, ale
hluboká, která se ovšem nepodbízí. Nechce lézt k sluchovým aparátům mas a vtloukat jednoduché
melodie a fráze do jejich hlav.
Tuto pizzu tvoří instrumentální sestava v podobě saxofon, klávesy, basa, bicí. Ty ovládají kluci prošlí
jazzovou konzervatoří J. Ježka v Praze. Praha je zároveň nejčastějším dějištěm jejich koncertů.
Za dobu působení tento gurmánský požitek stihl natočit jedno CD, obsahující jazzové standarty např.
od Chicka Corei nebo Jaca Pastoria. Více se o tom dozvíte na webu www.qfband.com.
Pizza QF ve mně evokuje pocit maximální svobody poslechu, směrovou nesvázanost a obravskou
dávku lásky k hudbě. „Líbí se ti to? Tak poslouchej, užívej a měj se dobře“.
 
 
UCHU PRO POTĚCHU
 
 
 

 
Diskusní fórum k článku Quattro Formaggi:    | vložit příspěvek |